купить роутер в Кривом роге

Зверніть увагу на технічні характеристики пристроїв

При виборі роутера спирайтеся на ті стандарти Wi-Fi, які підтримують ваші пристрої – телефони, телевізор, ноутбук або планшет. Наприклад, багато виробників девайсів, які були випущені після 2014 року оснащені підтримкою нового стандарту 802.11 ac, який забезпечує передачу даних “по повітрю” в 3 рази швидше, ніж його попередній стандарт 802.11.
Сучасні роутери здатні передавати сигнал в частотних діапазонах 2,4 Гц і 5 Гц. Останній діапазон забезпечує більш високу швидкість передачі даних, але має меншу дальність дії і підтримується не на всіх пристроях.

За теорією, межа швидкості девайсів, які підтримують стандарт 802.11 ac досягає 1300 Мбіт/с.на практиці ж реальна швидкість істотно нижче і залежить від багатьох факторів, наприклад – кількість антен у приймаючого девайса. Основна частина смартфонів оснащені однією антеною, межею швидкості якої є 200 Мбіт/с.у планшетів і ноутбуків найчастіше зустрічається дві антени, що збільшує можливість більш швидкісної роботи в мережі Інтернет. Найчастіше Інтернет провайдери Кривого Рогу обмежуються стандартною швидкістю-100 Мбіт/с.

Наявність перешкод і стін між кімнатами

Дальність дії і якість сигналу роутера також залежить від кількості і товщини перешкод між ним і вашим пристроєм. Кожна перешкода у вигляді залізобетонної стіни зменшує рівень сигналу. Для комфортного користування роутером в будинку з великою кількістю кімнат рекомендується встановлювати його в найдальших приміщеннях. Але, варто враховувати, що поблизу до роутера прийом буде відмінним, а в найвіддаленіших ділянках рівень сигналу може падати через безліч перешкод.

Кількість антен і частота передачі даних

Від кількості антен на роутері залежить швидкість передачі даних на пристрій. Якщо на роутері тільки 1 антена, то вона працює відразу в 2-х напрямках – на прийом і на передачу даних. При підключенні до роутера інших пристроїв він буде знижувати швидкість і рівномірно розподіляти її на всі девайси, щоб забезпечити коректну роботу.

Якщо на роутері розміщені 2 антени, то одна буде працювати на передачу даних, а інша на прийом. Такий спосіб дозволить розділити потоки інформації і зберегти максимальну швидкість. Пристрій з 3-ма антенами розподілить передачу даних на 2 антени і прийом даних на 1-ну. Залежно від Ваших потреб вибирайте саме той пристрій, який буде забезпечувати максимальну швидкість передачі і прийому даних. Максимальна кількість антен на Wi-Fi роутері – 6 штук.

Додаткові функції роутерів

Безліч сучасних моделей роутерів оснащені рядом додаткових функцій.
1. USB-порти
Додаткові роз’єми дозволять підключити у роутера зовнішній диск, медіа сховище, сканер або принтер.
2. Майстер завантажень
Разом з підключеним сховищем даних дозволяє завантажувати файли при вимкненому комп’ютері.
3. Батьківський контроль
Завжди можна обмежити відвідування неприйнятних сайтів для своєї дитини, а також проконтролювати трафік.
4. Вбудований фаєрволл
Забезпечує безпеку від мережевих загроз для всіх пристроїв, підключених до роутера.