Якщо ви протягом довгого проміжку часу підключалися до вашої бездротової мережі автоматично, є ймовірність, що при підключенні нового пристрою виявиться, що пароль від Wi-Fi забутий і не завжди ясно, що робити в цьому випадку.

Залежно від того, як саме був забутий пароль, дії можуть бути різними (всі варіанти будуть описані далі).

Якщо у вас є пристрої, які вже підключені до Wi-Fi мережі, а нове Ви підключити не можете, пароль можна подивитися на вже підключених (так як на них збережений пароль).
Якщо ніде немає пристроїв зі збереженим паролем від цієї мережі, а єдине завдання — підключитися до неї, а не дізнатися пароль — можна підключитися і зовсім без пароля.
У деяких випадках ви можете не пам’ятати пароль від бездротової мережі, але знати пароль від налаштувань роутера. Тоді можна підключитися до роутера кабелем, зайти в веб-інтерфейс налаштувань роутера і поміняти або подивитися пароль від Wi-Fi.
В крайньому випадку, коли невідомо нічого, можна скинути роутер на заводські настройки і налаштувати його заново.

Перегляд пароля на пристрої, де він був збережений раніше

Якщо у вас є комп’ютер або ноутбук з Windows 10, 8 або Windows 7, на якому параметри бездротової мережі збережені (тобто він підключається до Wi-Fi автоматично), Ви можете подивитися збережений пароль мережі і підключитися з іншого пристрою.

1.Зайдіть в Центр управління мережами і загальним доступом. Це можна зробити через Панель управління або: в Windows 10 клікнути по значку з’єднання в області повідомлень, натиснути «мережеві параметри», після цього в розділі «Пов’язані параметри» вибрати «Центр управління мережами і загальним доступом».

2. У Центрі управління мережами і загальним доступом, в розділі перегляду активних мереж ви побачите в список підключень бездротову мережу, до якої підключені зараз. Натисніть по її назві.

3. У вікні стану Wi-Fi, натисніть кнопку «Властивості бездротової мережі», а в наступному вікні, на вкладці «Безпека» відзначте «відображати вводяться знаки», для того щоб побачити збережений на комп’ютері пароль від Wi-Fi.

Ось і все, тепер ви знаєте свій пароль Wi-Fi і можете його використовувати для підключення інших пристроїв до Інтернету.

Підключення до роутера по кабелю і Перегляд відомостей про бездротової мережі

Якщо ви не знаєте пароль Wi-Fi, а попередні способи з якої-небудь причини не вдається використовувати, але є можливість підключитися до роутера по кабелю (а також ви знаєте пароль для входу в веб-інтерфейс налаштувань роутера або він залишився стандартним, який вказаний на наклейці на самому маршрутизаторі), то можна скористатися інструкцією з минулої статті. На кожній моделі роутера є розділ “бездротові мережі” або “Wireless”, в цьому розділі відображається Ваш пароль.