Как узнать ip адрес

IP-адреса є цифровим ідентифікатором кожного пристрою. За допомогою нього пристрої знаходять один одного в Інтернеті і локальній мережі і обмінюються даними. Кожен пристрій, підключений до мережі Інтернет або локальної мережі отримує айпі адресу.

Переглянути свою IP адресу можна декількома простими способами. Навіть якщо ви не фахівець, ця процедура стане в нагоді Вам, коли необхідно підключити мережевий принтер або надати віддалений доступ для підключення до комп’ютера.

Будь-яке мережеве пристрій може мати як внутрішній, так і зовнішній ІП-адреса. Перший тип служить для взаємодії техніки всередині локальних мереж, другий – в рамках всього інтернету.

Швидко подивитися свій зовнішній IP з комп’ютера або мобільного пристрою можна на одному зі спеціальних сайтів на кшталт < a style = "background: # c6ecff;" href="https://2ip.ua/ru/">сервісу 2ip (посилання) . Зайшовши на сервіс, ви відразу побачите свій IP (він же Public IP) на самому видному місці.

Другий спосіб трохи складніше. Через пошук в операційній системі знайдіть утиліту “командний рядок”. Натисніть на неї правою кнопкою миші і виберіть “Запуск від імені адміністратора”. Коли відкриється вікно, впишіть в нього команду “ipconfig” і натисніть клавішу Enter. Серед даних, які виведуться на екран, знайдіть рядок IPv4, навпроти якої буде написано ваш IP. На прикладі 192.168.1.40 — це і є внутрішній IP-адреса комп’ютера.